Categorieën
Sport

Anderlecht wil een nieuw stadion

Anderlecht Stadion - jikamajoja RSC Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock droomt er al langer van, hij wil voor zijn club een groter stadion. Nu er zekerheid is dat het Constant Vanden Stock Stadion niet kan uitgebreid worden wordt uitgekeken naar andere locaties, waarvan de NMBS site Schaarbeek Vorming (Brussels grondgebied) de meest besproken is. Vanden Stock mikt op een stadion tussen de 40- en 60.000 plaatsen. Die 60.000 plaatsen zijn nodig om eventueel een Championsleague finale naar Brussel te kunnen halen. Brussels minister-president Charles Picqué hoopt nog steeds op een vernieuwd Heizelstadion en Brussels minister Guy Vanhengel vraagt een bijkomend onderzoek naar de haalbaarheid maar benadrukt dat de NMBS site Schaarbeek Vorming alsmaar aannemelijker is voor de bouw van een nieuw voetbalstadion. Bondsvoorzitter Jan Peeters heeft ook al laten weten interesse te hebben in het toekomstig stadion van Anderlecht als thuisbasis van de Rode Duivels.
De start van de bouw is voorzien voor 2010 en zou tegen 2013 moeten beëindigd zijn. Kostenplaatje tussen de 100 en 200 miljoen euro.

Vince Bulté


En via Knack:

“De kansen om Anderlecht na 2013 ergens anders te zien spelen zijn eerder klein, maar uitgesloten is dat niet”, aldus Vanden Stock. “Ik weet dat er plannen zijn voor de site van Schaarbeek, maar er is zeker geen akkoord, noch met de stad Brussel, noch met iemand anders. Indien er binnen de 3, 4, 5 jaar geen oplossing gevonden wordt voor een nieuw stadion, is dit een ramp voor ons, maar ook voor het Belgisch voetbal, dat verder en verder zal achterblijven.”

Share