Categorieën
Brussel Actua

Quinze in Brussel

Cityscape by Quinze (17 aug)

Het mag dan wel oud nieuws zijn, maar geloven wie het geloven kan; er verscheen nog géén bericht op brusselblogt over de nu al wereldberoemde Cityscape van Arne Quinze die momenteel in opbouw is langs de Guldenvlieslaan. Van de gigantische structuur is nog maar een stukje zichtbaar, maar de megasculptuur krijgt gestaag vorm. Met de kraanliften in volle actie, moet de inhuldiging plaatsvinden op vrijdag 14 september. Allen op de afspraak dus!

10 dagen geleden startte het team van Quinze met het plaatsen van enkele van de 12 meter hoge palen. Daarop worden nu honderden dwarsbalken gemonteerd. Het geheel moet een een bevroren beweging weerspiegelen en zal door interactie met haar omgeving voortdurend evolueren. Het kunstwerk moet de buurt langs de Guldenvlieslaan terug op de kaart zetten, en zal hopelijk enkele internationale promotoren aantrekken, of dat is toch op z’n minst de bedoeling.

Quinze: “Ik zie Cityscape als een communicatiemiddel, een plek om bij elkaar te komen, of om jezelf te vinden. Een plek voor stilte, en interactie. Haar omvang – de sculptuur meet veertig meter bij vijfentwintig meter – maakt het onmogelijk haar te negeren. Sterker nog, ze absorbeert ons.”

Wie meer wil weten over de evolutie van het kunstwerk in tekst en beeld, kan terecht op www.cityscape.be

Share