Categorieën
Wonen in Brussel

Seek the stars

In L.A., Beverly Hills koop je ze langs de kant van de straat, de “Seek the Star”-maps. Met je rental-Chevrolet kan je dan de stars gaan spotten (remmen voor de overstekende papparazi) en je ogen uitsteken met de triljoenen kostende villa’s.

Arno on the wall - Michel Clair In Brussel is een BV/BW/BB even normaal als een versgelegde hondendrol en kijkt niemand er van op. Dat Jan Decorte in De Markten woont en dat Arno spotten in de buurt van de Dansaert even makkelijk is als een kasseisteen vinden in de buurt van het Koninklijk Paleis (trouwens open nu, en het plafond van Jan Fabre is zeker een ommetje waart), weten we allen.

Maarrrrr, welke bekenderikken wonen er eigenlijk in Brussel of in jouw straat en ook wie woonde er allemaal in de vroegere tijden. Koen Wouters zou ooit aan het Noordstation gewoond hebben en zijn ochtend-pistolet-commissies gaan doen zijn in zijn kamerjas, Karl Marx zou ooit op de Grote Markt gewoond hebben. Jan Bucquoi schijnt in de Marollen te resideren. Idem voor Alexandre Dumas, Hendik Conscience, Jacques Brel, Victor Hugo, WF Hermans, Audrey Hepburn, Brian Molko, Emile Mpenza, en ja zelfs Leen Demaré.
Ken je oude of nieuwe Belgen die ooit in Brussel woonden, of je onder- of bovenbuur waren? Ben je er zelf één of heb je de ambitie een “Seek the Stars” map van Brussel uit te brengen? Haal de papparazi in je boven en deel je “Seek the Star” moment!

(Tom Pintens)

Share