Categorieën
Brussel-Stad Podium

Stuten in den Hof 2007

Eva & Wim(meke)

Deze week kan je tijdens de middagpauze weer naar Boterhammen in het Park, de jaarlijks terugkerende reeks lunch-concerten aan de kiosk in het Warandepark, en steeds een welkome verpozing tussen parlement en paleis, in deze crisistijden.

Elke dag twee concerten, maar aangezien mijn middagpauze slechts een uur bedraagt, dien ik te selecteren. Gisteren heb ik even mijn neus aan het venster gestoken tijdens het concert van Zeker Weten (Caribbische klanken in het Antwerps), vandaag keek ik reikhalzend uit naar Eva de Roovere. Teleurstellen deed ze niet, integendeel, Eva is als Napels (na haar gezien te hebben kan je vredig sterven). Zo wat alle nummers uit haar solo-debuut De Jager passeerden de revue, er was een aanstekelijke versie van Robert Palmers Johnny and Marie (in het Vlaams werd dat dan Tony en Wendy), en er was special guest Wimmeke Punk, als ik me niet vergis een neef van De Roovere.

De komende dagen kan je nog gaan kijken naar o.m. Axl Peleman, Yevgueni, Fixkes, The Violent Husbands en de enige echte Miek en Roel. (Trouwens op dezelfde lokatie bij valavond, Feeërieën!)

Share