Categorieën
Brussel-Stad Den Vijfhoek Duurzaamheid Resto, Café & Uitgaan Shopping

Boeregoed

Update (2008): Boeregoed is ondertussen failliet 🙁

In Brussel worden niet veel groenten geteeld, tenzij in (eigen) (volks)tuintjes. Maar net buiten Brussel, in het Pajottenland, zijn wel boeren te vinden. Kennen we die, eigenlijk? Er is sinds kort een initiatief dat daar aan werkt. De producten van de Pajotse boeren aan Brusselaars brengen, is precies wat Boeregoed doet. Na een valse start heropende de winkel-café-traiteur eind mei in de Arteveldestraat (nr 93-95).

Geheel in lijn met het motto denk globaal, eet lokaal vind je er heel wat verse groenten & fruit van bioboeren uit de omgeving, maar ook andere artisanale of hoeveproducten: kaas, vruchtensap, vleeswaren,… Wil je iets doen aan je voedselkilometers (de afstand afgelegd om jou voeding te bezorgen), dan kan je hier met een gerust geweten groenten kopen.

bruno.fm

bruno.fm belde met Pajots Boeregoed Bio-Boer Jean-Pierre De Lener.
[audio:http://www.fmbrussel.be/files/brunofm/audio/070904bioboer.mp3]

Bij mijn eerste bezoek was ik aangenaam verrast door het ruime assortiment en de grote ruimte voorbehouden aan het cafégedeelte, want je kan dus ook ter plekke iets eten. Binnen of op het terras. Best gezellig.

Om de band tussen boeren en consumenten nog meer te versterken is het initiatief opgezet als boeren-consumenten-coöperatie. Je kan dus coöperant worden (vanaf 100 EUR), als je Boeregoed verder wil steunen. In ruil krijg je 5% korting en transparante communicatie.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.