Categorieën
People & Lifestyle

Design September 2007

Design September 2007

September is zo stilaan een begrip in de Brusselse design-scene en onder de noemer Design September wordt terug een serie evenementen op touw gezet rond het thema design. Op diverse plaatsen in Brussel kan je tussen 9 en 30 september genieten van een brede waaier aan tentoonstellingen, lezingen en open dagen.

De uitdaging van Design September is het creëren van synergieën en het leggen van verbindingen tussen de verschillende onafhankelijke organisaties die actief zijn in de designwereld, door hen een klankkast en een vitrine aan te bieden op nationaal vlak maar ook tot ver buiten de Belgische grenzen.

Design September vangt aan met een triptiek tentoonstellingen rond de design iconen Eero Saarinen (link) en Ray en Charles Eames (link), en over de Wiener Secessioner jaren in Brussel (Palais Stocklet e.a.)(link). Ook op het programma staan de officiële opening van Quinze’s Cityscape op 14 september a.s. en een lezingereeks in Flagey, zoals een hoogs interessante uiteenzetting van Alain Berteau, de Belgische designkoning die producten ontwierp voor ondermeer BULo, Montis en Fange, of een lezing door het in Parijs gevestigde architectenduo Jakob+MacFarlane over hun meest recente verwezenlijkingen. Deze laatste lezing lijkt me interessant voor al diegenen die benieuwd zijn naar het vervolg van de rel rond het al dan niet te verrijzen complex aan de Troison d’Or…

Persoonlijk zal je me kunnen treffen op de (her)opening van het zogenaamde Parckdesign, een openluchttentoonstelling met de resultaten van een wedstrijd rond innovatif stadsmeubilair in de Jardins du Fleuriste vlakbij Stuyvenberg in Laken. Een andere persoonlijke favoriet wordt ongetwijfeld het Designer’s Open Doors weekend op 15 and 16 September waar talrijke Belgische en minder Belgische designers hun ateliers en boetieks opnieuw openstellen.

  • Programma op designseptember.be
  • Meer: in Weekend Knack die samen met Knack verschijnt op 12 september.

(dit bericht verscheen ook op Behive, a webmagazine featuring Belgian culture)

Share