Categorieën
Wonen in Brussel

De kosten van een schotelantenne?

Met dank aan Henkovic hebben we nu een ietwat beter zicht op hoe men de eigenaars van schotelantennes allemaal extra laat betalen.
1. Volgens het Brussels gewest moet je een stedenbouwkundige vergunning aanvragen tenzij je antenne én kleiner dan 80cm is, én niet zichtbaar van de straatkant.
2. Sommige gemeentes heffen daarbovenop nog eens belastingen op de schotelantennes.

De motivatie mag dan misschien esthetisch zijn (en waarom dan geen belastingen op sandalen met kousen?…), ik vermoed dat de politieke belangen binnen bedrijven zoals Coditel en VOO te groot zijn… is het niet Jean-Claude Van Cauwenberghe, oud-president van de Walen, die vice-voorzitter is van VOO? Niks te vinden op de site van VOO (en de site van VanCau is gehacked door TheGhost). Qua openheid, transparentie en goed bestuur (het nieuwe modewoordje) heeft een VOO blijkbaar wat te leren van Telenet. Ik kan dus enkel afgaan op de informatie die ik vind, en als ik die samenleg, begint het te stinken (ik ben altijd bereid mijn mening te herzien zodra U mij wat informatie met hoger deodorantgehalte kunt voorschotelen).

De opninie die ik er momenteel nog op nahoud is geenszins veranderd. Een minderheid met onvoldoende kieskracht blijft de dus dupe van een politieke elite die zich onaantastbaar waant, en onder het mom van esthetiek (al eens de gemiddelde politieke affiche in aanloop van verkiezingen bekeken?) zichzelf probeert een toekomst te verzekeren, is het niet in de politiek, dan maar in een raad van bestuur die ze nu kunnen helpen.

Ondertussen heeft ook TV Vlaanderen een klacht ingediend. Volgens hen enerzijds discriminerend naar allochtonen en Vlamingen, anderzijds zouden deze taksen door Europa illegaal zijn. Dit wordt duidelijk nog vervolgd.

bruno.fm

bruno.fm telde schotelantennes in Anderlecht.
[audio:http://www.fmbrussel.be/files/brunofm/audio/070903schotelstellen.mp3]

bruno.fm belde met TV Vlaanderen.
[audio:http://www.fmbrussel.be/files/brunofm/audio/070903tvvlaanderen.mp3]

Share