Categorieën
People & Lifestyle Schaarbeek Wonen in Brussel

Straatfeest Schaarbeek

Straatfeesten zijn het cement van de samenleving. Gisteren was ik getuige van een geslaagd straatfeest in Schaarbeek. Die zondag waren er in die gemeente 7 straatfeesten, als we burgemeester Clerfayt mogen geloven (Die dit aantal persoonlijk meedeelde. Hij begroette zowat iedereen op het feest eigenhandig. Wat een investering! Die man was van plan de 7 straten af te gaan).

Het was het eerste echte straatfeest voor de (bovenste helft van de) Thièfrystraat, gelegen niet ver van de Rogierlaan, de Josaphatstraat en de Koninklijke Sint-Mariakerk, in een wijk nabij Sint-Joost.

Stoelendans Thièfrystraatfeest

De organisatie was in handen van de bewoners zelf, die met hulp van straathoekwerkers vooral spelen voor kinderen voorzagen in de autovrije straat: groot dambord, touwtje-trek, stoelendans,… De grotere kinderen kregen een optreden (talent van eigen straat), een Marokkaanse theeceremonie en een breng-zelf-eten-mee buffet annex barbecue. Het resultaat was een over en weer kennismaken van buren met buren of het nauwer aanhalen van reeds bestaande contacten.

Thièfrystraatbeeld

Een straatfeest gun ik eigenlijk elke straat in Brussel. Al is het maar een keer per jaar. Of, waarom niet, elke maand?

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.