Categorieën
People & Lifestyle

De Sint: Nu ook verkrijgbaar in November!

Als dreumes maakte ik het wel eens mee: op de vingers getikt worden omdat ik mijn feestdagen e.d. niet zo goed uit elkaar kon houden. Tussen de 3 en 6 jaar meen ik er zo bijvoorbeeld heilig overtuigd van te zijn dat onze Sinterbaas op 06 November ons kwam verheugen met zijn aanwezigheid en, vooral, cadeautjes.

Na zoveel jaren blijk ik er misschien toch niet een maand naast gezeten te hebben: Na een weeklang promotiestunten vieren met franjes in de winkel allerhande, was de Delhaize op de Waversesteenweg bij Hankar dit weekend de gelukkige om de sint te mogen verwelkomen. Dat een andere werkkracht naast hem druk probeerde wok-gerechten van de hand te doen doet daarom niet ter zake: De sint was er, en overtuigde elk zichzelf respecterend ouder ten minste 5 kilo aan snoepgoed aan te kopen, met hier en daar een verloren robot enz.

De Sint. Op 10 November. En daarbij horende uitpuilende rekken met snoepgoed in de winkel, natuurlijk. Kan ik mij, als ik deze week even ga winkelen in de Nieuwstraat, verwachten aan een legertje Sinterklaas, of zijn we ondertussen al toe aan de Kerstman? Mijn jeugdig brein kan er niet zo goed meer bij.

Voordeel aan deze situatie: De namaak-pompoenen zijn wel al te verkrijgen aan -50%. En je weet nooit wanneer zo een kleinood van pas kan komen in de spurt naar het nieuwe jaar.

Share