Categorieën
People & Lifestyle

Genealogische dag Rijksarchief Anderlecht

“Genealogie begint bij u thuis.” Onder dat motto organiseert het Rijksarchief te Brussel I (Anderlecht) zijn eerste genealogische ontmoetingsdag op zaterdag 17 november 2007 van 10 tot 16 uur, A. Demetskaai 7 te Anderlecht. Kom met het archief van uw familie of met de gegevens waarover u beschikt; leer van archivarissen, genealogen en heemkundigen; verricht zelf opzoekingen op microfilm.

Tijdens de ontmoetingsdag wordt ook de “Genealogische archiefgids voor het Brusselse hoofdstedelijke gewest” voorgesteld. De Brusselse afdeling van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde (VVF-Brussel vzw) stelde deze gids samen om in te spelen op steeds terugkerende vragen. De gids wordt komende zaterdag voorgesteld door Daniel Bex, voorzitter van VVF-Brussel, in de aanwezigheid van minister Pascal Smet, algemeen rijksarchivaris Karel Velle, rijksarchivaris Luc Janssens en Brussels stadsarchivaris Anne Vandenbulcke die de eerste exemplaren van de gids in ontvangst nemen. De “Genealogische archiefgids voor het Brusselse hoofdstedelijke gewest” is een uitgave met de financiële steun van de Erfgoedcel Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.