Categorieën
Mobiliteit Schaarbeek

Het goede voorbeeld

Het u allerbekende Liedtsplein in Schaarbeek, deze middag. Behalve een dikke laag smog geen vuiltje aan de lucht, ik wacht op mijn tram. De tram laat op zich wachten, dus ik kijk een beetje rond me heen. De gebruikelijke chaos, verder weinig speciaals. En een auto die vrolijk de trambaan oprijdt, gezwind marche arrière doet en zich met een zwiepende beweging vlot in het vak zet. Een vak waar zo’n groot bord met een ladende vrachtwagen en een ‘enkel stilstaan, niet parkeren’ bijstaat, die met de enkele streep. Moet kunnen natuurlijk, hier kan alles.

Luc DenysMaar groot is m’n verbazing als ik zie wie een paar seconden later – met een flinke vaart – uitstapt: niemand minder dan Luc Denys, Groen!-schepen van onder andere Nederlandstalige cultuur van de gemeente Schaarbeek. En natuurlijk was het niet zomaar stilstaan, tien minuten later stond zijn auto er nog steeds (hij woont dan ook vlakbij). Best wel teleurstellend om te zien dat zo’n mens net zo goed de verkeershooligan uithangt als de vele testosteron-gepowerde mannetjes die ook in deze buurt rondrijden. En ik die dacht dat de weinige bewindslieden van Groen! in Brussel een zekere positieve visie hadden op mobiliteit.

Hebben jullie ook al zulke fratsen meegemaakt, waarbij publieke figuren met een voorbeeldfunctie zulke grapjes uithalen?

Share