Categorieën
Brussel Actua

8 miljoen meer reizigers voor MIVB in 2007

De Brusselse vervoermaatschappij MIVB sloot het jaar 2007 af met 277,5 miljoen ritten. Dat zijn er ruim acht miljoen meer dan in 2006, of een stijging met drie procent. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Verhofstadt: ‘Bevoegdheden van 19 gemeenten herverdelen’ Premier Guy Verhofstadt heeft dinsdag zijn communautaire nota overhandigd aan de partijen die deelnemen aan het Octopusoverleg. Verhofstadt zegt daarin dat hij voorstander is om bevoegdheden van de negentien Brusselse gemeenten over te hevelen naar het Brussels Gewest.
  • VUB: ‘Meer en meer Brusselaars spreken Nederlands’ Het gebruik van het Nederlands in Brussel gaat erop vooruit. Dat blijkt uit een studie van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Steeds meer Nederlandstaligen kunnen in hun eigen taal terecht in een ziekenhuis of bij de administratie van hun gemeente. Toch zijn er steeds minder Brusselaars die opgroeien in een ééntalig Nederlandstalig gezin.
  • In memoriam: Carine Vyghen (1958-2007) Tijdens de donkerste dagen van het jaar – op 28 december – is Carine Vyghen (49) overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Carine Vyghen was Brussels parlementslid en gemeenteraadslid voor de MR in Brussel-stad. Ze is ook twaalf jaar schepen voor Sociale Zaken voor de PS geweest. Een opmerkelijke vrouw.
Share