Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in beeld – Week 4 (2008)

Time goes by. Dit is alweer de vierde aflevering van “Brussel in beeld” dit jaar. Eerder uitzonderlijk voorzie ik elke foto van een lijntje commentaar.

Old city dusk

Foto hierboven: Old city dusk van symbiot. Met zijn grijs- en aardetonen ademt deze foto de sfeer van een Brussel uit langvervlogen tijden.

from haren to koekelberg

Foto hierboven: from haren to koekelberg van sisms. Redacteurs van BrusselBlogt hebben duidelijk een preoccupatie met treinstations. Stationfoto’s blijven het goed doen in deze rubriek.

fire damage near Kapellekerk

Foto hierboven: fire damage near Kapellekerk van vierkanthoofd. Een bevreemdend beeld dat er door de fisheye nog sterker op wordt.

Bruno FM in Goudblommeke

Foto hierboven: Bruno FM in Goudblommeke van PeterForret. In het midden op de foto natuurlijk Bruno Op de Beek van fmbrussel en BrusselBlogt. Links zien we nog de helft van Kris Van Camp, huidige uitbater van Het Goudblommeke in Papier en in een vorig leven nog de uitbater van het Café Nekkersdal in het gelijknamige gemeenschapscentrum in Laken.

curieus_zinnode0201129014

Foto hierboven: curieus_zinnode0201129014 van Lieven SOETE. Het vierkante formaat en de onscherpe achtergrond geven deze foto precies het intieme karakter dat het onderwerp nodig heeft.

Go away.

Foto hierboven: Go away van nathi_rhapsody. “Go away” heet deze foto, maar ik zou willen zeggen: “Please stay!” want nachtfoto’s als deze mogen er wat mij betreft meer worden gemaakt. Die voorliefde heb ik blijkbaar met mijn sister in crime Tineke gemeen.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.