Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 14 (2008)

Extra veel foto’s. Om de luwte aan artikelen hier wat te compenseren. En, ja, ook omdat ik niet kon kiezen. Ik hoop dat jullie het de moeite vinden, deze winter-lente-collectie.

looking at you

Foto hierboven: looking at you van sisms. De eerste foto mag ook eens een HDR foto zijn. Een fotobewerkingstechniek die zeer levendige, stilstaande beelden oplevert. De foto is getrokken in Haren.

KarPark

Foto hierboven: KarPark van Stanographies. De sneeuw is ondertussen weg (zie ook verder), maar met deze foto is het nog even nagenieten.

Centraal

Foto hierboven: Centraal van naftalina007. Een groen en ingepakt station. Of hoe je van iets lelijks, toch nog iets boeiends kan maken.

Mobiris center

Foto hierboven: Mobiris center van Hannes De Geest. Fototechnisch niet zo’n bijzondere foto, maar het onderwerp is origineel en instructief. En de compositie (gulden snede) mag er wel zijn.

Marolles - Marollen

Foto hierboven: Marolles – Marollen van naftalina007. Zo’n foto’s stelen mijn hart. Wie kijkt nu om naar een gesloten rolluik? De fotograaf. Het geeft een verlaten gevoel, wat mij betreft. Ik neem aan dat de kleur achteraf is aangepast, maar maakt dat uit? Ik vind het een mooie kleur.

End of the Winter? 9857

Foto hierboven: End of the Winter? 9857 van Lieven SOETE. De fotograaf was getuige van het einde van de winter. Laat de zon nu maar schijnen!

Notre Dame du Sablon (Brussels)

Foto hierboven: Notre Dame du Sablon (Brussels) van Michelange. Ik dacht eerst: tiens, hebben ze een parkje aangelegd rond de Zavelkerk? Maar neen, hoor, het is gewoon een origineel perspectief (let op de tram en de auto’s). Door het vergeelde effect lijkt deze foto uit de oude doos te komen (maar neen, hoor: let op de tram en de auto’s). 😉

Foto hierboven: Untitled van Thomas Blariau. Wasda? Waagt iemand een gokje? En waar het getrokken is, dat is nog meer een raadsel. De titel helpt daar ook al niet bij.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.