Categorieën
Podium Resto, Café & Uitgaan

Jazzey in Music Village

Jazzey at Music Village“A trip down Memory Lane” (een uitdrukking waarvoor ik alsnog geen goede Nederlandse vertaling heb gevonden) en een emotionele roetsjbaan (terugvertalen naar Engels voor nog zo’n mooie uitdrukking) was het gisterenavond wel. Met een aantal vrienden, we hebben elkaar leren kennen aan de VUB, hadden we afgesproken om een bezoekje te brengen aan het optreden van een vriendin uit diezelfde periode. Na een contact uitwisseling op een hectische oudejaarsavond in Café Central, kon Patricia ons uitnodigen voor haar nieuwe hobby.
Zo nieuw was die hobby nu ook weer niet, voor zover we ons konden herinneren zong ze heel veel… maar nooit op een podium. Zo werd menig lied aangehoffen al laverend van Etterbeeks stationsbuurt naar de campus. Dat ze een stevig potje kon zingen wisten we dan ook, hoe laat voornoemde wandeling naar kot ook was, indrukwekkend bleef het. Maar we waren niet voorbereid op wat gisterenavond komen zou.
Jazzey brengt vooral klassiekers uit de Jazz en Blues. Als ik deze laatste zin herlees, bemerk ik hoe makjes dat wel klink, maar niks is minder waar. Er stond gisteren een hechte band achter een ware diva op het podium in de Music Village. De Music Village zat afgeladen vol met een enthousiast publiek. Velen kwamen achteraf persoonlijk de band feliciteren, en terecht. Het was een optreden waarbij het ene hoogtepunt werd opgevolgd door het andere. Absoluut hoogtepunt voor mij was Sisters, een niet zo makkelijke song (voor wie zingt…) die met veel passie werd gebracht.
Jazzey treedt met de volgende Brussels Jazz Marathon op in het Marriott hotel en dat is alvast genoteerd voor binnen 7 weken.

Nog wat fotografische impressies…
Jazzey at Music VillageJazzey at Music VillageHigh Bass

Share