Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 15 (2008)

Alweer een week om. En weer niet zoveel artikelen. Hierbij dus een oproep voor nieuwe auteurs! Hou je van Brussel en van schrijven? Meld je dan aan bij brussel@brusselblogt.be. Wij – van het fotoselectiecomité – én onze fotografen blijven ondertussen gewoon doorgaan.

In heel wat foto’s van deze week overheersen de warm-gele tinten. Zou het aan mij liggen?

Roestig

Foto hierboven: Roestig van Snarf.be. Waauw. Deze raakt me. Prachtige pastelkleuren en lijnen en licht-donker contrast en schaduwwerking. Dankjewel Snarf.be.

de monk

Foto hierboven: de monk van Whoa Ellie. Een vertrouwd beeld voor velen onder jullie allicht. Zelf ga ik er niet vaak heen (te rokerig voor mij).

Métro de Brouckère

Foto hierboven: Métro de Brouckère van * michel clair *. Een geslaagde doorkijk. Een vertrouwd beeld voor mij. Deze metrohalte is dan ook mijn vaste opstapplaats.

Schaarbeek station at around 8 o'clock

Foto hierboven: Schaarbeek station at around 8 o’clock van Snarf.be. Na de gezellige HDR-dicussie van vorige keer probeer ik het eens met iets minder extravagant. Kan deze er wel mee door?

Sussies

Foto hierboven: Sussies van Whoa Ellie. Een leuke compositie voor een tweedehands-vintage kledingwinkel. Volg de hele tweedehandsroute op mijn blog.

blue bench(marking)

Foto hierboven: blue bench(marking) van naftalina007. Heel wat fel blauw van de banken aan Récyclart en een beetje rood van de bakstenen van Sint-JanBerchmans college. Een fijn kleurcontrast en een dizzy compositie.

Prelude to the end of the world [as we know it]

Foto hierboven: Prelude to the end of the world [as we know it] van askthepixel. Prachtig toch wanneer je kan spelen met het invallend én reflecterend zonlicht. Wanneer beiden uit tegenovergestelde richting komen, krijg je dus dit effect. Het einde van de wereld-effect volgens de fotograaf. Hier in de Nieuwstraat, natuurlijk.

Na het maken van deze selectie merk ik dat ik 2×2 foto’s van dezelfde fotograaf selecteerde. Bij het selecteren probeer ik niet te kijken naar wie de foto’s trok. Zo krijgt iedereen eenzelfde kans. Maar blijkbaar trekken sommigen toch meer mijn aandacht. Hier nog meer lekkers van Whoa Ellie en hier van Snarf.be, dat de eindronde net niet haalde.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.