Categorieën
Podium

Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek viert feest

Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek viert feestDe Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek (HOB) aan de Brusselse Munt bestaat 30 jaar. In 2009 wordt de bibliotheek een belangrijke partner in het project van het Vlaams CommunicatieHuis Brussel. Dan zal de bibliotheek uitwijken naar een tijdelijke locatie om eind 2010 in volle glorie terug te keren naar een volledig gerenoveerd gebouw met meer ruimte en comfort.

Reden genoeg om te vieren dus, en dat doet de HOB dan ook op zondag 11 mei met een heus feestprogramma op het Muntplein.

Het feest begint om 12.00 uur met een prijsuitreiking aan trouwe bibliotheekgebruikers door Brussels minister Pascal Smet en bibliotheekvoorzitter Hugo Weckx.

Vervolgens is er non-stop van 12.00 tot 17.00 uur onder andere:

  • Verkoop van afgevoerde boeken, cd’s en dvd’s;
  • Kindercafé, straattheater, ballonwedstrijd;
  • Kamishibai-vertelling door Art Basics for Children;
  • Bagadski & Forges de Krabeb, mobiele trashfanfare met bizar geluid;
  • Café Marché, Brusselse muzikanten met fusionjazzwereldmuziek;
  • Opendeur in de bibliotheek;
  • Tentoonstelling Public reading: Woordenboekenkast (Architectuur Sint-Lucas Brussel);

Denk er aan dat zondag 11 mei een autoloze dag is in de Brusselse vijfhoek. Kom dus zeker te voet, per fiets of met het openbaar vervoer.

Meer informatie en het volledige programma vind je op de website van de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.