Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 20 (2008)

Het Irisfeest en de Brusselse autoloze zondag van het vorige weekeinde hebben duidelijk hun sporen op Flickr achtergelaten. Ik heb me dan ook door massa’s foto’s van onder andere Daan, Ozark Henry en Sharko moeten worstelen. Toch heb ik geprobeerd om mijn keuze daardoor niet te laten bepalen.

Volgende week zondag 25 mei worden de 20 km door Brussel gelopen. Wie nog wil inschrijven is te laat, maar aanwezig zijn om het evenement op de gevoelige plaat vast te leggen kan natuurlijk nog altijd. Breng jij de “20 km door Brussel” op een originele manier in beeld? Zorg dan dat je foto’s komende zondag vóór 21.00 uur zijn geüpload en in de BrusselBlogt-pool van Flickr zijn ingedeeld. Misschien kies ik jouw foto dan wel voor “Brussel in Beeld”.

Summer in the City

Foto hierboven: Summer in the City van naftalina007. Je zou het misschien niet zeggen, maar deze foto werd gemaakt in de omgeving van de Hallepoort Anneessenstoren. Het grasperkje waarop deze zonnekloppers liggen is een voorschoot groot.

music music music (5)

Foto hierboven: music music music (5) van bart_azare. Pianist Fabian Kallerdahl van “Music Music Music” tijdens TheMusicVillage op vrijdag 16 mei 2008.

Havaianas Store

Foto hierboven: Havaianas Store van Whoa Ellie. Zijn het nu teenslippers, sletsen of flip flops? In ieder geval doet deze foto me er aan denken dat ik eerstdaags eens naar de winkel moet om mezelf een nieuw paar van dit uiterst makkelijke schoeisel aan te schaffen. Misschien kies ik wel een paar met Swarovski-kristallen 😉

DSC_0005

Foto hierboven: DSC_0005 (“autoloze zondag”) van _nescio_. De autoloze zondag binnen de Brusselse vijfhoek (11 mei) was een feest voor groot en klein. Op het Koningsplein zag Godfried van Bouillon dat het goed was.

piknik elektronik- fete de l'iris

Foto hierboven: piknik elektronik – fete de l’iris van su. Nog tijdens het Irisfeest kon je op het Museumplein vanaf ’s middags gratis van Piknik Elektronik genieten. Vijf deejays maakten er hun opwachting: Moogly, Steph X (Dali’s bar), Lady Jane (Catclub), Sand (Girly Moonday, Crema e Gusto) en Muck. Deze dame had er alvast fun in.

Daan at Iris Day

Foto hierboven: Daan at Iris Day van Melissa_bel. En om af te sluiten dan toch maar een kleine toegift aan de idolatrie die sommige fotografen tentoonspreiden. Deze foto vond ik vooral pakkend omwille van de doordringende blik van Daan die nog wordt versterkt door de stralenbundels van de super trouper.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.