Categorieën
Schaarbeek Wonen in Brussel

Betalend parkeren per SMS

Uw parking betalen per SMS is heel simpel.
1. Zend een SMS met je nummerplaat naar een specifiek nummer bij start.
2. Zend SMS met STOP bij vertrek.

Nadeel: een beetje duur misschien.
Voordeel: je betaalt voor de exàcte duur dat je parkeert. Je hoeft niet meer op voorhand in te schatten hoe lang de rijen in de winkels zullen zijn, of hoeveel paar schoenen je moet passen vooraleer te beslissen een paar mee te nemen.
En zolang je niet, zoals in Gent blijkbaar, een SMS krijgt na 2u om je aan te manen om te verlengen (niet handig als je op restaurant je GSM uit zet!), dan ben ik een grote voorstander van dit systeem. Het beste aan het systeem is dat je in zowel in Antwerpen als in Gent de keuze krijgt om traditioneel te betalen, een optie voor de zeuren die zich vergapen aan de nadelen 😉
In Schaarbeek willen ze er ook aan beginnen volgens Brusselnieuws.be, een initiatief die dat ik toejuich, maar waarom énkel in Schaarbeek en niet in het ganse gewest, vraag ik me dan af. Waarom moet dit aangepakt worden door de individuele gemeenten, en kan het gewest dit niet aanpakken? Zo eindigen we misschien terug met een verschillend parkeerbeleid, met aparte maatschappijen (en verschillende prijzen?), en mogelijks met overlast aan de rand van de individuele gemeentes.
Foto door: much ado about nothing

UPDATE: Net het volgende gelezen in De Morgen over Amsterdam

Automobilisten die hun auto in Amsterdam parkeren, hoeven in de toekomst geen ticket meer op het dashboard te leggen. Parkeerders betalen voortaan na hun nummerplaat te hebben ingevoerd in de parkeerautomaat….
Het kentekenparkeren maakt op termijn ook het ‘real time’ parkeren mogelijk.

Een alternatieve mogelijkheid voor Brussel?

Share