Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 22 (2008)

Patrick wachtte vorige week vol ongeduld op foto’s van de 20 kilometer van Brussel. Maar tussen een foto trekken en een foto opladen op Flickr en in de pool van BrusselBlogt kan soms wat tijd liggen. Dus heb ik met die week tijd tussen het geluk om jullie nog een prachtige foto van die 20 kilometer voor te schotelen.

Volgens diezelfde logica krijg je vandaag een Zinneke-voorproefje, maar voor de volle lading moet je volgende week terugkomen. Ik selecteer namelijk enkel tussen de foto’s die voor vandaag (zondag) zijn opgeladen.

20km Brussels

Foto hierboven: 20km Brussels van Legasse Photo. Die druppels water, die spieren, de schaduw, de wazige achtergrond, alles zit goed in dit beeld. Het is gewoonweg heel sterk. Hoed af. Legasse is dan ook beroepsfotograaf als ik me niet vergis.

Back2normal ¬ 2453

Foto hierboven: Back2normal ¬ 2453 van Lieven SOETE. Een knappe compositie. Groepsportretten zijn echt niet makkelijk en deze is heel geslaagd: hoe drie karakters scherp in de camera kijken, maar de anderen wat wazig zijn of met hun eigen zaken bezig boeit.

Alone

Foto hierboven: Alone van Luc (a.k.a. ldleeuw). Een juist gekozen titel voor een universeel herkenbare emotie in een sterk symbolische foto. Heel hoopgevend dat licht aan het eind van de tunnel. En het personage loopt gelukkig in die richting.

zone 30 by night

Foto hierboven: zone 30 by night van zweetsmoel. Ik kan ze dus niet weerstaan, he, die nachtfoto’s met knappe lichten. Let op het detail van de maan boven het bord.

Portrait in 5 minutes

Foto hierboven: Portrait in 5 minutes van plαdys. Als dit portret op vijf minuten tijd genomen is, dan kan ik dat alleen maar bewonderen. Alertheid en reactiesenelheid, twee eigenschappen van een goede fotograaf.

Brussel - Zinneke Parade 2008

Foto hierboven: Brussel – Zinneke Parade 2008 van Koinsky. Tenslotte, zoals beloofd, het Zinneke voorproefje. Als nog meer fotografen hun knapste Zinneke-foto’s opladen voor volgende zondag (maar ook weer niet meer dan 12 aub), dan komt er misschien wel een Zinneke-special… Tot volgende week!

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.