Categorieën
Podium

Concert “Vele stemmen één klank”

Onder de noemer “spirituele & muzikale ontmoetingen” organiseert Kerkwerk Multicultureel Samenleven (KMS) samen met verschillende partners een interreligieus concert “Vele stemmen één klank” met muzikanten uit de hindoe-, de islamitische en de christelijke traditie. Het concert vindt plaats op zondag 8 juni om 16.00 uur in de Protestantse Kerk Brussel.

Vanuit de overtuiging dat religie uitdaagt tot wederzijds respect en niet tot verdeeldheid hoeft te leiden, presenteren de organisatoren een boeiend programma met tekst, muziek en zang. Eerst brengen de muzikanten een stukje muziek uit hun eigen spirituele achtergrond om vervolgens elkaar de hand te reiken in een interreligieuze muzikale ontmoeting, voorbij de grenzen van hun eigen traditie. Het concert wordt gevolgd door een receptie en een ontmoetingsmoment.

Muzikanten:
– Bert Cornelis (sitar – Sangit vzw);
– Sandip Banerjee (tabla, India);
– Peter Oerlemans & Raymond Auquier (orgel van de protestantse kerk).

Zang:
– Ghalia Benali (zangeres, Tunesië);
– Al Ghadir (koor, Brussel);
– Koor van de protestantse kerk (o.l.v. Natalie Goossens);
– Hermien Heres (sopraan).

Praktisch:
Wanneer? Zondag 8 juni 2008 om 16.00 uur;
Waar? Protestantse Kerk Brussel, Nieuwe Graanmarkt 8, 1000 Brussel;
Prijs? 7 euro (vvk 5 euro 001-3296865-08 KMS-Brussel – concert 8/6);
Informatie? 02 533 29 26 of brussel@kms.be.

Update:
Klik voor een verslag van het concert.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.