Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 25 (2008)

chaos

Foto hierboven: chaos van krikrie. De lichtinval geeft het park van de Botanique iets sinisters dat me aan Gotham City doet denken.

sleeping through the strike

Foto hierboven: sleeping through the strike van su. De betoging van boeren en truckers op woensdag 18 juni waren deze week een dankbaar onderwerp voor verschillende fotografen. Gelukkig zorgden de betogers voor geen al te grote hinder. Deze schone slaapster laat het alvast niet aan haar hart komen.

Bruxelles paralyzed

Foto hierboven: Bruxelles paralyzed van Exibit. Volgens deze fotograaf zorgde de manifestation des camionneurs et des fermiers toch voor een plaatselijke verlamming van Brussel. Bekijk dit beeld vooral op ware grootte voor het juiste effect.

Irregularity

Foto hierboven: Irregularity van Princesse Chocolat. Ik hou van foto’s die iets alledaags – waar je nog nauwelijks bij stilstaat – op een ongewone en dus onalledaagse manier in beeld brengen. Voor de (aheum…) niet zo jonge kijkers: dit beeld roept bij mij ook herinneringen op aan het tv-programma Micro Macro dat in het begin van de jaren 1980 op de BRT door Marc Van Poucke werd gepresenteerd.

Just read.

Foto hierboven: Just read van cedynours. Voor wie er even over nadenkt: een Franstalige versie van “Kan kunst de wereld redden?” Ik geloof nog steeds van wel.

Santa swing @ Cafe Roskam

Foto hierboven: Santa swing @ Cafe Roskam van naftalina007. Rapsodie in rood.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.