Categorieën
WiFi in Brussel

WiFi in Brussel #002

The Foodmaker – Toison d’Or
Guldenvlieslaan 4, 1050 Elsene

donderdag 10 juli 2008 – 20.40-21.40 uur

Niet dat ik van plan ben om alle Brusselse filialen van The Foodmaker af te struinen, maar vandaag kwam het me goed uit om even in het filiaal Toison d’Or te vertoeven. Zoals overal bij The Foodmaker maak je ook hier gebruik van free-hotspot.com voor je gratis draadloze internettoegang. Je krijgt dan eenmalig een advertentie te zien. Daarnaast heb je de keuze om via een aantal “roaming partners” (Boingo, KPN, Telefónica, Trustive en Vodafone) zonder advertenties te surfen. Er is ook betaalde internettoegang die je online met je creditcard kunt betalen.

In het filiaal Toison d’Or aan de Guldenvlieslaan heb je naast de volledige draadloze toegang op het gelijkvoers en de eerste verdieping ook een tafeltje waar je op netstroom kunt werken en met een netwerkkabel op het internet kunt. Tijdens mijn bezoek was het tafeltje op het gelijkvloers ingenomen door een duo en dus zocht ik elders een plaatsje.

Het activeren van de draadloze internetverbinding verloopt vlot en de kwaliteit is volgens de indicatie van mijn netwerkkaart “Uitstekend”.

Ook hier zie je de typische kleine tafeltjes, maar omdat dit filiaal vrij groot is (een gelijkvloers en een eerste verdieping) heb je daar weinig last van. Ik zette me aan een tafeltje tegen de muur. De lederen stoeltjes zijn comfortabel. De muur geeft je langs één kant “dekking” en dus het gevoel van iets meer privacy. Terwijl ik deze bespreking zit te schrijven vragen twee Nederlandse meiden naast me om een foto van hen te maken. Dat doe ik natuurlijk met plezier.

De achtergrondmuziek en het omgevingsgeluid vallen hier erg mee, zelfs met heel wat klanten in de zaak. Eigenlijk kom ik hier erg graag, ook als ik geen behoefte heb aan gratis WiFi.

Ik at een knolseldersoepje (2,65 euro), een pastaschotel Coco Camel (5,95 euro) en dronk daarbij een flesje Chenin Blanc Mossel Bay uit Zuid-Afrika (formule “Diner Soirée”, na 18.00 uur is het drankje inbegrepen bij een pastaschotel). Een thee Peppermint Peace achteraf (1,85 euro). Geen dessertje want ik had vandaag al genoeg zoetigheid gegeten.

+ plus: internetverbinding eenvoudig te activeren, verbinding van uitstekende kwaliteit, vaste stop- en netwerkcontacten op het gelijkvloers en de eerste verdieping, leuke sfeer, aangenaam interieur en comfortabele zitjes, lekkere snacks en drankjes
– min: kleine tafeltjes

Tip:
Heb je nood aan extra opslagruimte, heb je nog ergens een geheugenkaart liggen van een digitale camera die je niet meer gebruikt en heeft je laptop een leesstation voor dergelijke kaarten? Steek de geheugenkaart permanent in je laptop en breid je opslagruimte uit met enkele gigabytes. In tegenstelling tot een USB-stick heeft een ingeplugde geheugenkaart geen uitstekende delen. Je kunt ze dus rustig laten zitten als je de laptop opbergt.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.