Categorieën
WiFi in Brussel

WiFi in Brussel #001

The Foodmaker – Agora
Grasmarkt 99, 1000 Brussel

woensdag 9 juli 2008 – 14.40-16.30 uur

In de filialen van The Foodmaker maak je gebruik van free-hotspot.com voor je gratis draadloze internettoegang. Je krijgt dan eenmalig een advertentie te zien. Daarnaast heb je de keuze om via een aantal “roaming partners” (Boingo, KPN, Telefónica, Trustive en Vodafone) zonder advertenties te surfen. Er is ook betaalde internettoegang die je online met je creditcard kunt betalen.

In het Agora-filiaal aan de Grasmarkt ben je volledig op je draadloze uitrusting en batterij aangewezen. Ik kon slechts één stopcontact voor netstroom ontwaren, maar dat was niet strategisch geplaatst en wellicht eerder voor de stofzuiger bedoeld. Het activeren van de draadloze internetverbinding verloopt vlot en de kwaliteit is volgens de indicatie van mijn netwerkkaart “Uitstekend”.

Typisch voor The Foodmaker zijn de kleine tafeltjes die niet uitnodigen om met uitgebreide dossiers aan de slag te gaan. In dit filiaal was de achtergrondmuziek nogal luid. Doordat de kleine tafeltjes vrij dicht op elkaar zijn geplaatst, is de privacy beperkt als er veel andere klanten aanwezig zijn. Het interieur op zich is wel aangenaam en zowel de houten als de lederen zitjes zijn comfortabel. De verlichting boven de meeste tafeltjes is goed.

The Foodmaker is een “fast-casual” restaurant en iets consumeren is dus wel aangewezen. Door het zelfbedieningsaspect kan je daarna in principe zo lang blijven zitten als je wilt. Ik at een Tuna Wrap (4,45 euro) en dronk daarbij een Rooibos Vanilla (1,85 euro).

+ plus: internetverbinding eenvoudig te activeren, verbinding van uitstekende kwaliteit, aangenaam interieur en comfortabele zitjes, lekkere snacks en drankjes
– min: geen stopcontacten voor netstroom, geen netwerkcontact voor kabel, kleine tafeltjes

Tip:
Als je niet op netstroom kunt werken en geen permanente toegang tot het internet nodig hebt, schakel dan je draadloze netwerkkaart uit terwijl je teksten zit te lezen of te schrijven. Maak alleen een netwerkverbinding als het nodig is. Je batterij houdt het hierdoor langer uit.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.