Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 39 (2008)

Bart Azare en Christophe Legasse zijn de voorbije dagen erg productief geweest. En dat merk je ook aan mijn keuze van deze week. Ik laat me nochtans nooit leiden door de naam van een fotograaf, maar enkel door de compositie en de kwaliteit van een foto. En die kwaliteit komt dan blijkbaar toch bovendrijven. Ook deze week nog een paar sfeerbeelden van de autoloze zondag van vorige week.

milango (46)

Foto hierboven: milango (46) van bart_azare. Indruk maken begint al jong. “Kijk eens naar m’n nieuwe polshorloge,” lijkt het ene ketje tegen het andere te zeggen. Deze foto werd gemaakt tijdens de laatste Milonga @ Kiosque die op zaterdag 27 september in het Warandepark en op het Natieplein plaatsvond.

Car free sunday

Foto hierboven: Car free sunday van Legasse Photo. Hoe sterk is de eenzame fietser? Heel sterk blijkbaar, als je zonder wielen kunt rijden. Deze zijn met z’n tweeën en dan valt er altijd wel wat te beleven.

Midi

Foto hierboven: Midi van wauter de tuinkabouter. Een al wat oudere foto die onlangs door de fotograaf aan de pool werd toegevoegd. Wellicht op advies van Tinneke en ik geef haar helemaal gelijk. Doet me een beetje denken aan “Escape from Alcatraz” of “West Side Story”.

espace d'amour

Foto hierboven: espace d’amour van ie-fotografie. Compositorisch een beetje jammer van de zwarte band onderaan de foto, maar voor de rest wel in orde. Een mooi laag standpunt dat heel wat ruimte creëert. Wel benieuwd waar de foto juist genomen werd.

autoloze zondag (64)

Foto hierboven: autoloze zondag (64) van bart_azare. Mooi hoe alleen de twee mensen scherp werden afgebeeld en de wazigheid van de achtergrond zich van het beeld lijkt los te maken. Wat is hier gebeurd? Zijn ze de weg kwijt? Hebben ze net ruzie gemaakt? Of hebben ze helemaal niets met elkaar te maken?

Car free sunday

Foto hierboven: Car free sunday van Legasse Photo. De techniek die hier is toegepast heet panning en wordt gebruikt om beweging te suggereren. Het bewegende object wordt scherp (dus als het ware bewegingloos) afgebeeld, terwijl de achtergrond in de tegenovergestelde richting van het object lijkt te bewegen. Dit creëert een effect van snelheid. De kunst bestaat erin om de camera met het bewegende object mee te bewegen zodat dit perfect scherp wordt weergegeven. En dat is hier prima gelukt.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.