Categorieën
Podium

ABConcerts & Tom Helsen

Vorig weekend (ik weet het, ik ben een beetje laat) presenteerde de AB hun nieuwe ABConcerts site. De vorige site was nog zo slecht niet, maar hetgeen de AB nu, met web bureau Netlash, gemaakt heeft heeft echt alle spoilers die een concertzaal-site maar kan hebben.

  • Elke band die ooit in de AB speelde, heeft zijn eigen pagina.
  • Elke concert heeft zijn eigen pagina, zowel voordien (de aankondiging) als nadien (besprekingen, foto’s en video’s van het concert)
  • Concerten kunnen gegroepeerd worden in projecten (bvb Broodje Brussel, Carte Blanche).
  • Elke concertganger die wil, kan zijn eigen profiel aanmaken.
  • Alles hangt aan mekaar: je kan fan worden van een groep, aanduiden dat je een concert wil bijwonen, of dat je er was.
  • Je kan aanbevelingen van nieuwe krijgen op basis van je historiek en smaak

Er wordt gebruik gemaakt van informatie uit last.fm (groep/zanger profiel), Flickr (foto’s) en Youtube (video’s). Dat blijkt bvb uit het feit dat de info van Bart Peeters in het Engels geschreven is. Misschien even door Google Translate jagen?

Bart Peeters is een Belgische (Vlaamse) zanger, drummer, televisie-presentator en acteur. Hij faam verworven met The Radios maar tegenwoordig is hij een solo-artiest. In 2004 maakte hij zijn eerste solo album genaamd “Het plaatje van Bart Peeters”. Zijn tweede record ‘slimmer dan de zanger “verscheen in 2006. Zijn derde album (release: september 2008) heet “De Hemel In Het Klad”.

Ca va nog.

Je kan ook een AB Vespa winnen op http://www.abconcerts.be/nl/win

httpv://www.youtube.com/watch?v=E7v3U9m9jK8

Erna was er een concert van Tom Helsen. De eerste keer dat ik hem aan het werk zag, maar ik was ten zeerste onder de indruk! Geen idee dat ie naast een sterke stem ook een talent als entertainer had.
Tom Helsen @ AB

Share