Categorieën
Brussel Actua

Meer dan 600 kranten uit 73 landen in 39 talen

In de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek kan je vanaf vandaag Library Press Display raadplegen. Dat is een digitale krantendatabank met meer dan 600 kranten uit 73 landen in 39 verschillende talen uit de hele wereld.

De kranten zijn raadpleegbaar vanaf de dag van publicatie en ze worden 60 dagen in het elektronische archief bewaard. Alle kranten worden weergegeven in hun originele formaat, kleur en opmaak. Met de handige zoekfuncties kan je snel een bepaalde krant of een bepaald artikel opzoeken.

Library Press Display kan in de bibliotheek gratis worden geraadpleegd op drie computers met een extra groot scherm. De computers staan opgesteld nabij de inlichtingenbalie op de eerste verdieping van de bibliotheek. Voorlopig is het nog niet mogelijk om artikels af te drukken of op te slaan, maar daar wordt aan gewerkt.

Vandaag start in heel Vlaanderen en Brussel de Bibliotheekweek. Die loopt nog tot 19 oktober.

Raadpleeg de website van de Brusselse bibliotheken en ontdek wat de Nederlandstalige openbare bibliotheken voor jou in Brussel tijdens de Bibliotheekweek in petto hebben.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.