Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 41 (2008)

Echt overweldigend kan je het foto-aanbod van de afgelopen week niet noemen. Dat maakte weliswaar de keuze eenvoudiger, maar de selectie minder in het oog springend. Hopelijk hebben onze fotografen alleen maar last van een tijdelijk dipje en zorgen ze volgende week voor een embarras du choix.

Mijn commentaar bij de foto’s is vandaag nogal aan de filosofische kant. Wie dat niet kan pruimen, moet het mij maar vergeven.

EINSTÜRZENDE_NEUBAUTEN

Foto hierboven: EINSTÜRZENDE_NEUBAUTEN van redkitten. Zoals de fotograaf zelf zegt, is deze foto al een paar jaar oud. Aan actualiteit heeft hij echter niets in te boeten, want Brussel is en blijft in velerlei opzichten een eeuwige bouwwerf. Vooral het contrast tussen de twee elementen aarde en lucht vind ik in dit beeld erg sterk.

le penseur

Foto hierboven: le penseur van g-flow. Een sterk beeld. De eenzaamheid van de in gedachten verzonken man wordt benadrukt door de overvloed aan asfalt dat in beeld is gebracht.

You too...? ¬ 4810a

Foto hierboven: You too…? van Lieven SOETE. Een mooi portret. Meer moet dat niet zijn. Ik vraag me af, of de titel verwijst naar “tu quoque” (“Jij ook?”), de laatste woorden die Julius Caesar tegenover zijn protegé Marcus Junius Brutus zou hebben uitgesproken toen hij in de senaat met drieëntwintig dolksteken om het leven werd gebracht.

PICT5725

Foto hierboven: PICT5725 van mbelsack. Opnieuw een al wat oudere foto (jammer genoeg met een weinigzeggende titel) die blijkbaar nu pas zijn weg naar de fotopool van BrusselBlogt heeft gevonden. Een strakke compositie waarbij alle beweging in één enkel beeld werd bevroren.

Street philosophy

Foto hierboven: Street philosophy van PeterForret. Aristoteles, Plato en Nietzsche: bijna vijfentwintig eeuwen westerse filosofie in één momentopname samengevat.

Our loyal piano ¬ 4822b

Foto hierboven: Our loyal piano van Lieven SOETE. Alhoewel deze foto technisch zeker beter kan, is de compositie toch interessant. Ik moest direct aan de drie deugden geloof, hoop en liefde denken.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.