Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 42 (2008)

Het is niet altijd eerlijk verdeeld in ’t leven. Patrick maar klagen over de kwaliteit van de foto’s vorige week, heb ik toch wel niet mijn werk met het selecteren deze week. Meer bepaald met het wegselecteren. Ik kon weer moeilijk kiezen, dus voegde je afgelopen week foto’s toe aan de pool en kregen die van mij een sterretje (fav!), dan weet je dat deze in aanmerking kwamen, wat mij betreft. Maar alleen de allerbesten (in mijn ogen) halen het tot hier. Hier zijn ze:

Lamellirostres

Foto hierboven: Lamellirostres van ffrederic. Ik koos deze week twee foto’s van deze man. Ik hou heel erg van de sfeer die hij creëert. Hier is er nog een die het net niet haalde. Het groen hierboven is duidelijk bewerkt, zodat het feller uitkomt, een geslaagd effect.

Death will come to her funeral

Foto hierboven: Death will come to her funeral van ffrederic. Gekozen voor het contrast in licht en kleuren. Dat levert een prachtig effect op en – een beetje raar weliswaar – kriebels in mijn buik. Heel vreemd. Soms moet ik die gewoon volgen bij de selectie: wat doet deze foto met me?

Foto hierboven: Untitled van p.eter. Eng, he. Nochtans is het gewoon een museumkastje. De foto is voor verbetering vatbaar: iets afsnijden bovenaan en de reflectie op het hoofd links boven wegwerken, maar desondanks is het een sterk beeld: door de sfeer, belichting en enscènering.

Olympus Pen EE-s

Foto hierboven: Olympus Pen EE-s van Jorre Janssens. Gekozen voor de kleur (ik val nu eenmaal voor licht blauw-groen), het ritme van de lamellen, de vervreemding en de geslaagde combinatie van deze twee foto’s.

"Les Feuilles Mortes" - metro station Boileau, Brussels, Belgium 2008 (6X6)

Foto hierboven: “Les Feuilles Mortes” – metro station Boileau, Brussels, Belgium 2008 (6X6) van Imaginary.vision. Zo’n vertrouwd beeld, zo mooi weer gegeven. Knappe compositie. Misschien net iets te overbelicht.

PROPHECIES An active world looking for paradise... (lost)?

Foto hierboven: PROPHECIES An active world looking for paradise… (lost)? van vierkanthoofd. Visoogperspectief benadrukt het profetische effect op deze foto (wat dat ook mag betekenen). Hoelang gaat dat bouwwerk daar nog staan? Ik maakte er zelf ook al foto’s van, maar vond ze niet zo geslaagd als deze.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.