Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 46 (2008)

Het aantal beelden dat de afgelopen week online werd gezet was niet bijzonder groot, maar wel erg gevarieerd. En dat zorgde voor een al even gediversifieerde selectie.

Déjà vu

Foto hierboven: Déjà vu van askthepixel. Het hele koninklijke paleis in één foto vangen is inderdaad geen eenvoudige zaak. Dat ook de kasseien prominent in beeld komen, is misschien een symbolische poging om de verhouding tussen het koningshuis en het voetvolk weer tot haar juiste proporties te herleiden.

The Sequence by Arne Quinze

Foto hierboven: The Sequence by Arne Quinze van michaeluyttersp. Deze foto met een detail van het bouwsel “The Sequence” (80 meter lang en 15 meter hoog) van Arne Quinze bestaat hoofdzakelijk uit tonen van oranje. De balken lijken wel reusachtige luciferhoutjes, waardoor dit beeld me doet denken aan een scène uit Fantastic Voyage (1966), een sciencefictionfilm waarin verkleinde wetenschappers een reis door het menselijke lichaam ondernemen.

karikollen

Foto hierboven: karikollen van (Le)Dåndy. Deze foto is door de stofdeeltjes op de pellicule technisch wat onvolkomen. Maar dat mag de pret niet drukken voor een impressie van een traditioneel karakollenkraam. Smakelijk!

Un ancien

Foto hierboven: Un ancien van Minacat. Nu er in België geen oudstrijders van de Eerste Wereldoorlog meer in leven zijn, is de kans groot dat we stilaan zullen vergeten wat de betekenis van “11 November” is. Deze ancien (van de Tweede Wereldoorlog, veronderstel ik) lijkt ons daar op zijn eentje aan te willen herinneren.

brussels by nigth

Foto hierboven: brussels by nigth [sic!] van ToUsMiC Place. Een mooi nachtelijk, spookachtig beeld van Brussel ter hoogte van de Botanique. Een beetje jammer dat de lichtreclame het beeld een wat te tijdelijk karakter geeft.

the vitrine was totally filled with chairs before, but I was too late...

Foto hierboven: the vitrine was totally filled with chairs before, but I was too late… van TransylvaniaGuide-Lucy. Een vermakelijke manier om de chaos in beeld te brengen. Dit is de rue Blaes en een tijdje terug stonden er inderdaad nog veel meer stoelen in de vitrine, zoals de titel suggereert. De reflectie had voor mij niet gehoeven.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.