Categorieën
Mobiliteit

Smet maakte een graptje

De Reyerstunnel ligt op het einde van de E 40 Luik-Brussel. De maximumsnelheid in de tunnel is onlangs verhoogd van 50 tot 70 kilometer per uur, maar die nieuwe limiet wordt extra streng bewaakt met een flitscamera. Zo streng dat er in een week tijd 42.000 voertuigen zijn geflitst. (…)

Ondertussen blijft Pascal Smet bij zijn standpunt dat alle 42.000 bestuurders die te snel reden in de Brusselse Reyerstunnel hun boete zullen moeten betalen. “Er moeten maar maatregelen genomen worden om dit allemaal te verwerken”, stelt Smet in een reactie op de uitspraken van het kabinet Vandeurzen. Smet stelt onder meer voor om meer politierechters te benoemen en de omgekeerde procesvoering in te voeren. “Wie niet wil betalen moet dan zelf naar de rechter stappen.”

deredactie

Maar dan vandaag:

Gisteren maakte Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) bekend dat bij een controle vorige maand 42.000 autobestuurders waren geflitst in de Reyerstunnel, op het einde van de E40 Luik-Brussel. Hij voegde eraan toe dat iedereen een boete zou krijgen.

Maar die boetes komen er dus niet. De hardrijders werden niet geflitst, maar enkel geteld. Er zijn dus geen foto’s gemaakt aan de hand waarvan boetes kunnen worden uitgeschreven. Dat is bevestigd door de woordvoerder van minister Smet.

deredactie

Share