Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Toeval

Toeval bestaat niet, enkel synchroniciteit. Enfin, dat zei mijn professor algebra naar aanleiding van de lessen kansberekening. Maar als bij toeval kreeg ik vorige week een brief van de dienst verloren voorwerpen van onze mooie gemeente, enkel in het Frans opgesteld. Ik moest iets gaan ophalen. En dit net op het moment dat Benoît Cerexhe de huidige, achterhaalde taalwetten wil laten herzien (als dit niet op een toeval lijkt!).
Nu had ik dat kattenbelletje wel begrepen, en het ligt niet in mijn aard om als volleerd vendelzwaaier een dikke klachtenbrief te sturen wegens dit schrijven. Uiteraard ging ik wel Nederlands spreken bij de mensen die mijn mijn verloren voorwerp gingen teruggeven. En ook dat was een verdomd moeilijke bevalling.
Tweetaligheid van de gemeenteambtenaren is niet meer aan de orde, wél tweetaligheid van de dienst… alvast volgens de heer Cerexhe. Maar ook dat is blijkbaar nog moeilijk.
Het heeft geen zin de lat heel laag te leggen als de “atleet” geen zin heeft om te springen.

Share