Categorieën
Podium Resto, Café & Uitgaan

Bibdate – een literair lief

Op de avond voor Valentijnsdag organiseert de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek een heuse Bibdate. Heb je zin om te babbelen over boeken, cd’s of films met mensen die dezelfde belangstelling hebben, dan is een Bibdate beslist wat voor jou! Breng je lievelingsboek, -cd of -film mee en voer er bij een drankje met telkens wisselende deelnemers korte gesprekken over. Wie weet deel je wel eenzelfde lievelingswerk met iemand…

Voor wie? Voor alle volwassenen met een passie voor boeken, muziek of film.
Wanneer? Vrijdag 13 februari 2009 van 18.00 tot 20.00 uur.
Waar? In het Literair Salon van de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek, Koninginnestraat 23, 1000 Brussel (zijstraatje tussen de bibliotheek en de Muntschouwburg). Deelname is gratis. Gastvrouw Rien Van Meensel leidt alles in goede banen. Gelieve te reserveren vóór 12 februari 2009. Het aantal deelnemers is beperkt.

Ook de Nederlandstalige openbare bibliotheek van Schaarbeek organiseert net als vorig jaar een bibdate. Het concept is eenvoudig en lijkt op dat van speeddating: een 30-tal mensen krijgt de kans om elkaar te leren kennen tijdens korte gesprekjes en dat op dé ontmoetingsplaats bij uitstek: de bibliotheek. Die is speciaal voor de gelegenheid omgetoverd tot een waar liefdesparadijs, met romantische muziek, gezellige tafeltjes, kaarslicht en een heuse bar met hapjes en drankjes. Breng je lievelingsboek- of film mee, wissel fijne tips uit en beleef de Valentijnsavond van je leven!

Wanneer? Vrijdag 13 februari 2009 (19.00 uur: broodjesmaaltijd; 19.30 uur: start dating; toegang gratis).
Waar? Lambermontlaan 224 in Schaarbeek, naast het Kinetixcomplex. Gelieve te reserveren via de bibliotheek.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.