Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 12 (2009)

Een mooie oogst deze week en dus is de selectie een pittig lente-allegaartje geworden.

Place du Grand Sablon, Brussels, Belgium

Foto hierboven: Place du Grand Sablon, Brussels, Belgium van gbatistini. Ik hou van panoramische foto’s omdat ze meer laten zien dan wat je in één oogopslag kunt waarnemen. Dit is de Grote Zavel zoals je die maar zelden ziet.

zoekte lunetten op d'au met?

Foto hierboven: zoekte lunetten op d’au met? van vierkanthoofd. Ik mag graag ronddwalen op vlooienmarkten. De aanblik van al die oude spullen heeft iets vrolijks, iets nostalgisch en iets triests tegelijk.

Toujours rue de la chaufferette

Foto hierboven: Toujours rue de la chaufferette van Cyber Phil. Dit zijn duidelijk de Drie Biggetjes. Dat er in de Lollepotstraat mogelijk een wolf in de buurt is om hun huisje omver te blazen, laat dit vrolijke trio duidelijk niet aan hun hart komen.

Miss SDF 2009

Foto hierboven: Miss SDF 2009 van Legasse Photo. De verkiezing van Miss Dakloos, een niet geheel onomstreden project, zoals blijkt uit reportages van VRT en RTBF en RTL-TVI.

Dino Museum Brussels

Foto hierboven: Dino Museum Brussels van Sas & Rikske. De Cryolophosaurus leefde tijdens het Vroeg-Jura, zo’n 185 miljoen jaar geleden. Hij was 6 tot 8 meter lang en had een eigenaardige kam of ‘kuif’ op het hoofd die hem de bijnaam Elvisaurus opleverde.

Winter - Bruxelles 66  - Cité Modèle 01

Foto hierboven: Winter – Bruxelles 66 – Cité Modèle 01 van Dr Strangelove’ Sketchbook. De Cité Modèle van Laken. Het lijkt wel alsof je in een schilderij van de surrealistische schilder Paul Delvaux bent verzeild geraakt.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.