Categorieën
Podium

Passa Porta Festival 2009

Nog tot zondag 29 maart loopt in Brussel de tweede editie van het Passa Porta Festival. Het festival is een literair rendez-vous van formaat met een groot, meertalig en internationaal aanbod van topkwaliteit.

Op zaterdag 28 maart wordt in De Munt de wereld herschapen met Remapping the World. Tien auteurs geven hun visie op de wereld van vandaag. Ze brengen teksten die de huidige tijdsgeest weerspiegelen. Annelies Beck en Hadja Lahbib begeleiden u doorheen een rijkgevulde avond met woord, muziek en beeld. Met Geert Mak, Nawal El Saadawi, Ramsey Nasr, Olivier Rolin, Ingo Schulze, Elif Shafak, Joseph O’Neill, Péter Nádas, Zoé Valdés, Juan Gabriel Vásquez en componist Dick van der Harst.

Op zondag 29 maart vindt in het centrum van Brussel de literaire hoogdag Parcours plaats. Heel wat auteurs uit binnen- en buitenland zijn aanwezig op tal van locaties verspreid over het hele centrum van de stad. Een toegangsbadge waarmee u kan deelnemen aan alle activiteiten kost 7 euro (5 euro voor -26, 65+ en werkzoekenden).

Speciaal voor doven en slechthorenden tekende het Passa Porta Festival een literair parcours uit met drie programma’s: Bart Moeyaert in het Museum voor Schone Kunsten, Rachida Lamrabet en Naema Tahir in gemeenschapscentrim De Markten en Guy Verhofstadt in Pathé Palace. Tijdens deze programma’s is er een tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig en in De Markten en Pathé Palace zijn ringleidingen voorzien.

Ook voor blinden en slechtzienden is er een aangepast programma: Jean-Pierre Rondas in gesprek met Ramsey Nasr in Hotel Metropole, op stap met David Mellaerts (een multisensoriële wandeling) van Metropole tot De Markten, Jeroen Olyslaegers en Bart Moeyaert in gemeenschapscentrum De Markten en Geert Mak, Geert van Istendael en Jorn De Cock in Pathé Palace.

De Protestantse Kerk Brussel en het Davidsfonds Brussel zorgen voor een programma over religieus geïnspireerde poëzie. Patrick Lateur daagt u uit om om op zoek te gaan naar wat niet in woorden te vatten is: het ‘het onzegbare’ dat sommigen God noemen, in eigen werk en in dat van Guido Gezelle, Ida Gerhardt en Guillaume van der Graft. Het koor Gaudeamus zorgt voor de muziek en kunstenaars tonen hun door poëzie geïnspireerd werk.

Alle informatie over het Passa Porta Festival vindt u op: www.passaporta.be.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.