Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 17 (2009)

Vandaag, zondag 26 april, was Erfgoeddag en ik heb me bij mijn keuze dan ook laten leiden door de architecturale aanblik van Brussel. Gebouwen zijn één ding, mensen een ander. Ik vind er heel weinig terug in de foto’s, en dat vind ik een beetje jammer. De foto hieronder bewijst immers dat mensen altijd weer onze diepste interesse wekken, welk fantastisch bouwwerk er ook naast of achter hen staat.

Me

Foto hierboven: Me van Jeep Novak.

Ik daag jullie hierbij dan ook uit om meer portretten te maken, om de mensen te vatten zoals ze dagelijks verschijnen. Ik weet uit ervaring dat het heel moeilijk is om een foto van iemand te “nemen”: ik heb als fotograaf vaak het gevoel dat ik iets wegneem, iets essentieels ontvreemd. Maar het beeld geeft ook ontzettend veel terug.
Enfin – in naam van de vriendschap: bouwsels die iets geven…

fly

Foto hierboven: fly van peixes loucos.

hitchcockniano

Foto hierboven: hitchcockniano van jelgajelga.

Téléphone dans les nuages

Foto hierboven: Téléphone van Cyber Phil.

Jim Sumkay - Motus

Foto hierboven: Jim Sumkay – Motus van Julius – Laid Back.

Bonom @ Wiels

Foto hierboven: Bonom @ Wiels van Julius – Laid Back.

Tour et Taxi

Foto hierboven: Tour et Taxi van New Pro Agency.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share