Categorieën
Mobiliteit Podium Reizen & Toerisme Resto, Café & Uitgaan Shopping Sport

Deel je favoriete plekjes op CityPlug.be

Ik heb geen idee wie de initiatiefnemers zijn (meer informatie zeker welkom), maar de site CityPlug.be zit wel goed in elkaar: Brussel heeft hier een eigen stek, naast een pak andere Belgische steden.

cityplug2Geheel volgens web 2.0 regels is dit een site voor en door gebruikers. Maak een account aan en geef je mening over je favoriete plekken in de stad. Je kan ook zelf bijkomende adressen suggereren.

Met een indeling volgens wijken kom je snel te weten wat je in je buurt niet mag missen. Zoek je in heel Brussel, dan kan je kiezen tussen verschillende rubrieken:

cityplug1Gelukkig voor de Brusselse realiteit is het een drie-talige site. Geen commentaar in het Nederlands op een adresje? Lees dan die in het Frans of Engels!

Ik vind vooral de integratie van Google maps geslaagd. Zo zie je meteen waar de plaats te vinden is en wat er in de buurt is.

Ze hebben ook een groep op Facebook en zelfs een Facebook-applicatie waarmee je een persoonlijk klassement kan maken van je favoriete plekjes en die lijst meteen delen met anderen.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.