Categorieën
People & Lifestyle

Muntpunt is de place to bru

De naam voor het Vlaams CommunicatieHuis Brussel is Muntpunt. Dat hebben Vlaams minister Bert Anciaux en Brussels minister Pascal Smet vanmiddag tijdens een gezamenlijke persconferentie bekendgemaakt. De pers werd verwelkomd door projectcoördinator Ann Steenwinckel van de Vlaamse overheid.

In het Monnaiehuis aan het Muntplein in Brussel opent eind 2011 het Vlaams CommunicatieHuis de deuren. Via een naamwedstrijd werd op zoek gegaan naar een originele naam. De winnende naam is dus Muntpunt. Hij werd bedacht door Wim Kennis, die hiervoor een prijs van 2.500 euro in ontvangst mocht nemen. Tijdens de persconferentie werden ook het bijpassende logo en de baseline “de place to bru” voorgesteld.

Muntpunt

Vlaams minister Bert Anciaux had het in zijn speech over het concept, de middelen en de uitwerking door het communicatiebedrijf Shortcut. Brussels minister Pascal Smet gaf een toelichting bij de baseline “de place to bru” en sprak over de stedelijke invulling, de verhuis en de opening van een tijdelijke locatie voor de bibliotheek vanaf 5 december 2009. Architect Sven Grooten van B-architecten gaf via een 3D movie een inkijk op de komende verbouwing. Na afloop werden de aanwezigen uitgenodigd om buiten te gaan kijken naar het spandoek waarop het logo en de baseline prijken.

In het Monnaiehuis is momenteel de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek gehuisvest. Dit gebouw wordt de volgende jaren verbouwd tot het Muntpunt. Het wordt een bruisende ontmoetingsplaats en een verblijfsbibliotheek, waar het brede publiek informatie vindt over Nederlandstalige en stedelijke initiatieven. Het Muntpunt zal de motor vormen voor een nieuw gemeenschappelijk informatie- en communicatiebeleid van de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) over Brussel.

Op www.vchb.be vindt u alle achtergrondinformatie over het project.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.