Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 27 (2009)

Het was deze week weer niet makkelijk om zes foto’s voor Brussel in Beeld te scoren. Was de loden zon schatplichtig aan het magere aantal kiekjes? Of zijn alle fotografen al met vakantie vertrokken?

Couleur Café 2009

Foto hierboven: Couleur Café 2009 van isidro2007. Op de 20ste editie van het 3 dagen durende muziekfestival Couleur Café waren dit jaar 78.000 festivalgangers aanwezig.

Dancing in the TRAFFIC for Michael

Foto hierboven: Dancing in the TRAFFIC for Michael van -= ph@Zer.be =-. Ook Brussel bleef stilstaan bij de dood van King of Pop Michael Jackson († 25 juni 2009). Voorbije zaterdag 4 juli leidde dat tot een verkeersopstopping op het Louizaplein in Sint-Gillis.

betrapt

Foto hierboven: betrapt van bart_azare. De fotograaf gefotografeerd. Zouden deze toeristes ook weten dat ze naar de Brusselse Ommegang aan het kijken zijn?

Les Marolles

Foto hierboven: Les Marolles van Dr Strangelove sketchbook!. Collages of andere cross-mediatechnieken zien we hier niet zo vaak. Meteen de reden om er onze blik op te laten vallen. Ook al is het Palais de Justice slechts met enkele vage lijnen weergegeven, het blijft onvermijdelijk prominent in het beeld aanwezig.

Schuman. Brussels, Belgium 2009

Foto hierboven: Schuman. Brussels, Belgium 2009 van Imaginary.vision. Wat deze foto voor mij helemaal afmaakt is de relatief lange sluitertijd die er voor zorgt dat de naam van het metrostation Schuman duidelijk zichtbaar blijft. En de benen van de juffrouw natuurlijk (niets menselijks is mij vreemd).

01.07.2009

Foto hierboven: 01.07.2009 van bart_azare. All work and no play voor deze stielemannen in de Guldenhoofdstraat (Rue de la tête d’or) die uitgeeft op de Grote Markt.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto?s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.