Categorieën
Faits divers

Postpunten Brussel?

Ik las reeds verscheidene keren opmerkingen in zowel Brussel Deze Week als hier over het schrappen van de postkantoren en de invoering van postpunten. Ik vraag me eigenlijk af hoe het ondertussen verloopt, iemand ervaringen met bv. Brouckère? Voor zover ik lees een hele onderneming.

Ik las ook dat sommige mensen klagen dat de post is gesloten bij hen en ze nu 500 meter verderop moeten. Welnu, ikzelf kan over het volgende alvast zeggen:

Oudergem: De post op Waverse Steenweg vlak naast Hankar (bij o.a. de vele winkels, dicht bij VUB en ULB, en eigenlijk de post waar zowat iedereen naartoe ging) is gesloten. De overgebleven post ligt op het Gemeenteplein. Het klinkt logisch, ware het niet dat dat plein op ongeveer 200 meter van het begin van het zoniënwoud ligt. M.a.w., een vrij dode hoek. Het kantoor lijkt ook kleiner. Ik kreeg 1 aangetekende zending en ben 3 uur verloren om deze te gaan ophalen (metro of bus, dan stuk te voet, en dan aanschuiven maar).

Kunst-Wet: Post Belliardstraat is gesloten. Het dichtsbijzijnde lijkt Madou te zijn. ik ben er 1 keer moeten gaan voor een postpakket en 1 keer voor een aangetekende brief, de wachttijd was bij beide bijna een uur. Logisch, gezien alle ambassades en firma’s vrijwel nu hier terecht komen rond zowel Kunst-Wet als Madou zelf.

Iemand nog ervaringen met het schrappen van sommige postkantoren? Of zijn er nog gemeenten waar het verdwenen postkantoor het drukste en meest logische was, zoals bij mij?

Share