Categorieën
Podium

Artiesten gezocht: DRAWings

In de buurt van de Brusselse Kunstberg zag ik onlangs een pamflet in het Nederlands, het Frans en het Engels van kunstenares Nina Rodriguez-Castinado. Nina woont in Brussel en gelooft naar eigen zeggen “sterk in de daad en de ervaring van tekenen.” Tekenen is immers een van de oudste en meest directe kunstvormen, zegt ze.

Met haar pamflet doet Nina Rodriguez-Castinado een oproep om deel te nemen aan haar project “DRAWings: the drawing show Belgium”. Onder de vorm van een tentoonstelling wil ze werken voorstellen die terugkeren naar een van de eerste expressievormen die uiting geven aan onze ervaring van “het bestaan”.

Wat is de bedoeling? Iedereen die tekent of daar de behoefte toe voelt kan een beeld van een tekening aan Nina sturen. Dit beeld wordt dan opgenomen in de tentoonstelling. Het mag een beeld zijn van een zelfgemaakte tekening, of van een tekening van iemand anders (dan wel toestemming vragen, uiteraard). Het mag een beeld zijn van een recente tekening, of van lang geleden. Wie dat wil, mag er een verhaal bijschrijven of uitleggen waarom hij of zij de tekening in de tentoonstelling wil. Om deel te kunnen nemen hoef je zeker geen professionele visuele kunstenaar te zijn.

Via de website TheDrawingShow.be kunnen de afbeeldingen worden opgestuurd. Dat kan nog tot 14 augustus 2009. De tentoonstelling met alle inzendingen vindt in oktober in Elsene plaats, in een ruimte van 500 m2.

Nina Rodriguez-Castinado is onder andere bekend van het project “Lettres entre deux femmes” dat in mei 2008 liep in de Abdij van Vorst en waarvoor ze samenwerkte met de Roemeense dichteres en dramaturge Cécilia Burtica die ook in Brussel woont. Als beeldend kunstenaar trok Nina Rodriguez-Castinado in 2008 de aandacht met “Portrait of the Great Sculptor Jef Lambeaux as a Young Man”, een buste van de Belgische beeldhouwer Jef Lambeaux (1852-1908).

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.