Categorieën
Foto

Waarom Brussel niet saai is

Brussel is geen saaie stad. Van vader en zoon Paul en Janne De Cloedt mag heel de wereld dat weten. Want hoe beschadigd Brussel soms ook is, het is en blijft een fantastische stad met een multiculturele hartslag.

Om tegenwicht te bieden aan het cliché dat Brussel een saaie stad zou zijn, sprak Janne zijn vader, fotograaf Paul De Cloedt, aan om in Brussel foto’s te komen maken. Rond de foto’s van Brussel werd een website ontwikkeld met de veelzeggende naam WhyBrusselsIsNotBoring.com (Waarom Brussel niet saai is). Met als ondertitel “Every 24 hours another picture of one of the world’s greatest small cities”.

Het concept van de site is heel eenvoudig. Elke dag wordt er op de middag een nieuwe foto online geplaatst die Brussel toont zoals Paul en Janne de stad hebben ervaren. Er is geen vast thema, maar het contrastrijke van Brussel komt in de foto’s wel vaak naar voor. Het project is nog maar pas gestart, dus het wordt uitkijken naar al het moois dat nog komen gaat.

Paul De Cloedt (°1953) studeerde fotografie en grafisch ontwerp aan Sint-Lucas in Gent. Hij legt zich toe op social photography en industriële en publicitaire opdrachten. Zijn werk is regelmatig te zien in het internationale Hasselblad Magazine. Tussen 2001 en 2007 wierp hij een eigenzinnige zwart-witblik op de Ronde van Vlaanderen. De foto’s daarvan zijn onder andere terug te vinden in de dichtbundel “Renners sterven niet” (2004) van Willie Verhegghe. Paul De Cloedt woont in Torhout.

Janne De Cloedt (°1981) is zaakvoerder van XMR.eu en houdt zich bezig met sales, marketing en business development voor uitgeverijen. Hij woonde tot april 2009 in Brussel.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.