Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 30 (2009)

Voor de fotografie was het deze week zeker geen komkommertijd. Nee, het was zelfs moeilijk kiezen. En daar heeft de “Scott Kelby Worldwide Photowalk Brussels 2009″ zeker iets mee te maken. De photowalk vond dit jaar (wereldwijd al voor de tweede keer) plaats op 18 juli en de walk leader in Brussel was Mike Reys, zelf fotograaf én medewerker van BrusselBlogt.be. Hieronder ziet u hem in het Warandepark te midden van een groepje enthousiaste fotografen-wandelaars. Hopelijk krijgen we van hen de komende tijd nog meer werk te zien.

Scott Kelby Worldwide Photowalk Brussels 2009.
Foto hierboven: Scott Kelby Worldwide Photowalk Brussels 2009 van Koinsky

Omdat het zo moeilijk kiezen was, hebben we deze week één foto extra geselecteerd.

colored

Foto hierboven: colored van ie-fotografie. Kleur! Maar meer moet dat niet zijn. Door de vervlakking van het perspectief kun je het amper zien, maar dit zijn eigenlijk vier dikke palen die op een halve meter van elkaar staan.

Brussels Holidays

Foto hierboven: Brussels Holidays van michel clair. Een merkwaardig, ietwat droefgeestig beeld op het Fernand Cocqplein in Elsene.

Scott Kelby Worldwide Photowalk Brussels 2009

Foto hierboven: Scott Kelby Worldwide Photowalk Brussels 2009 van Koinsky. De tapkast van de Sint-Gorikshallen vanuit een ongewoon standpunt. Let ook op de kleurendetails: zwart, geel, rood.

Scott Kelby's WorldWide Photo Walk: Brussels 2009

Foto hierboven: Scott Kelby’s WorldWide Photo Walk: Brussels 2009 van AnitA.v. Een postkaart-beeld dat elke Brusselaar zeker kent. Wat mij trof was het nostalgische van het bloemenperk.

ScottKelbyWorldWidePhotoWalk-22

Foto hierboven: ScottKelbyWorldWidePhotoWalk-22 van arijs.frederic. Een ongebruikelijke kijk op een alledaags zebrapad. Je waant je in een Griekse zuilengalerij.

military

Foto hierboven: military van ie-fotografie. Een minder alledaags beeld tijdens de voorbereiding van het Militair Defilé van de Nationale Feestdag op 21 juli.

Rainbow over Brussels, Belgium

Foto hierboven: Rainbow over Brussels van gbatistini. Wat een mooie regenboog! Het bijzondere aan deze foto is dat hij eigenlijk uit vijf aan elkaar gemonteerde foto’s bestaat.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.