Categorieën
Brussel-Stad Resto, Café & Uitgaan

Binnenwippers

La Dame au marmitonBinnenwippers. Zo noem ik de obers van de restaurants in de Beenhouwersstraat en omgeving. Als zij beweren dat ze voorbijgangers niet aanklampen, kan ik getuigen dat dit een ingeburgerde praktijk is.

De kortste weg van bij mij thuis naar het Centraal station loopt via de Beenhouwersstraat – zeker nu de ingang Horta er bij is gekomen. En elke keer moet ik de binnenwippers van me afkloppen. Of toch minstens snel doorstappen en hen sterk negeren, wat soms moeilijk is, ze kennen het woord aanhouden als geen ander. In gedachten antwoord ik ‘neen, ik woon hier en ben op weg naar huis/station’. Maar dat kunnen ze niet aan me zien.
Mijn vriendin wil al lang niet meer via die weg naar het station. Is dat niet jammer? Het ergste is dat ik zie dat het werkt. Bij toeristen.

Het is misschien spijtig voor hen en hun omzet, maar op dit moment is de Beenhouwersstraat goed te doen. Vijftien restaurants in de befaamde Beenhouwersstraat mogen vanaf vandaag één week lang geen terras meer plaatsen. Klanten aanklampen is namelijk verboden. Door de recente straf houden ze zich wat meer gedeisd en de gestripte terassen maken de doorgang ook groter.

Lang leve de stad voor haar doortastend optreden.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.