Categorieën
Anderlecht People & Lifestyle

Help Animals, Anderlecht

Een aantal jaren geleden, ik ben al enigzins vergeten hoe en waarom, kwam ik terecht bij het centrum ‘Help Animals’, gelegen in de Bollinckxstraat 203 te Anderlecht – Voor de duidelijkheid, ja, dit ligt volledig in het industrieterrein.

Het centrum onderscheidt zich van de andere door een vrij pertinente eigen werkwijze te hanteren en geen van hun dieren af te maken maar eerder op te voeden. Hiervoor zijn er medewerkers aanwezig, maar ook vrijwilligers zijn er meer dan welkom.

En vooral dat laatste is het meest frappante, in mijn ogen, voor Brussel. Je kan er, mits het inleveren van je identiteitskaart, een leiband verkrijgen en ongedwongen kennis maken en gaan wandelen met de dieren naar keuze, terwijl je in het kattenpension urenlang indien je wil kan gaan zitten.

Indien je dus last zou hebben van een allergie maar toch dol bent op dieren (zoals mij), of geen plaats hebt op je appartement voor een hond of kat (wederom zoals mij), is dit soms een welkom alternatief om toch even met een aantal viervoeters kennis te maken. En voor diegenen die wel op zoek zijn naar gezelschap: De dieren zijn, mits terugbetaling van alle kosten zoals inentingen enz, allemaal beschikbaar voor een vrijblijvende gift.

Je vindt alle informatie, in drie talen, op hun website.

Indien iemand nog weet heeft van soortgelijke initiatieven in het Brusselse, gooi ze gerust even op 🙂

Share