Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 41 (2009)

b of p?

Ik weet dat Brussel Blogt zich onthoudt van politiek – en ik zal hier dan ook geen partijpolitieke uitspraken doen. Maar Brussel is een onmiskenbaar politieke plaats en de laatste tijd lijken de p’s en de b’s, de politici en de burgers, in twee tegengestelde werelden te leven. Of zijn het melkwegstelsels? Boeren, buschauffeurs, brandweerlui, bohémiens, Brusselaars versus politici. Real life en de macht.

Op de kasseistrook van de Koning

Foto hierboven: Op de kasseistrook van de Koning van Koen Cobbaert. Een ongelooflijk treffend beeld van België: een leeuw en een haan samengeprangd op een plastic dingske voor het grootse, lege plein van het paleis, in ouderwetse kassei.

the girl with the little flower

Foto hierboven: the girl with the little flower van ie-fotografie. De onschuld en de lepe vos in maatpak.

consumers want cheap milk, farmers don't

Foto hierboven: consumers want cheap milk, farmers don’t van ie-fotografie. Boeren in vuur en vlam.

Apocalypse Now - Bruxelles 51

Foto hierboven: Apocalypse Now – Bruxelles 51 van Dr Strangelove’s rule N°1 – D☼EL moet blijven !. Het persoonlijke is nog steeds politiek.

Effet miroir

Foto hierboven: Effet miroir van New Pro Agency. Nog zo’n foto om de toestand in België plastisch duidelijk te maken aan een Aziatische toerist.

MLBK.BRAVO ¬ 3174

Foto hierboven: MLBK.BRAVO ¬ 3174 van Lieven SOETE. En een hoopvol toekomstbeeld – uit Molenbeek of all places.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto?s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share