Categorieën
People & Lifestyle

Hoofdstedelijke bibliotheek verhuist

De Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek verhuistDe Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek op het Muntplein telt af. Zaterdag 31 oktober is de bibliotheek voor het laatst op haar huidige locatie geopend. De bibliotheek sluit dan voor vijf weken haar deuren en verhuist naar een tijdelijke locatie aan de overkant.

De feestelijke heropening van de tijdelijke bibliotheek aan de andere kant van de Muntschouwburg vindt plaats op zaterdag 5 december vanaf 12.00 uur.

De verhuis is nodig omdat het huidige gebouw van de bibliotheek volledig wordt gerenoveerd. In de tijdelijke bibliotheek is het aanbod en de dienstverlening minder uitgebreid. Eind 2011 krijgt de bibliotheek echter onderdak in Muntpunt. En daar kunt u weer volop gebruik maken van een uitgebreid bibliotheekaanbod in een mooie, ruime en aangename omgeving.

Momenteel is het achter de schermen van de bibliotheek een bedrijvigheid van jewelste. Al het personeel draagt zijn steentje bij tot het goede verloop van de verhuis en het inrichten van de tijdelijke locatie. Een verhuiscoördinator leidt al die werkzaamheden in goede banen. Verhuizen doe je tenslotte niet elke dag en onvermijdelijk loopt er al eens iets mis.

Wilt u de verhuisperikelen van de bibliotheek volgen? Neem dan even een kijkje in het fotografische verhuisdagboek op Flickr.

Ook op de radio kunt u de verhuis volgen. Nog tot en met zaterdag 31 oktober kunt u elke ochtend om 7.50 uur op FM Brussel 98.8 luisteren naar de agenda van hoofdbibliothecaris Relinde Raeymaekers. Zij vertelt over het wel en wee dat zo’n verhuis met zich meebrengt. Via de website van FM Brussel kunt u de gesprekjes herbeluisteren.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.