Categorieën
People & Lifestyle Podium

28/01 European Privacy Day

Academische conferentie Privacy
29-30 januari 2010, Kaaitheater, Brussel: COMPUTERS, PRIVACY & DATA PROTECTION – AN ELEMENT OF CHOICE
‘An Element of Choice’ vormt dit jaar het centrale thema van de derde conferentie ‘Computer, Privacy & Data Protection’ CPDP2010. De tweedaagse internationale bijeenkomst heeft de groeiende ambitie om Europa’s belangrijkste forum te worden waar beleidsvoerders, academici, advocaten, activisten en diegenen actief in de praktijk samenkomen om de meest levende onderwerpen uit dit domein te bediscuteren.
CPDP wordt ingericht door de Vrije Universiteit Brussel (BE), samen met Universiteit van Tilburg (NL), de Université de Namur (BE) , het Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique (FR) en het Fraunhofer Institut für System und Innovationforschung (DE).
De ontwikkeling van nieuwe technologieën en beleidsmaatregelen, de alsmaar veranderende maatschappelijke context, leiden tot steeds groter wordende uitdagingen en keuzes met betrekking tot gegevensbescherming en privacy.
Zie www.cpdpconferences.org

Internationale Privacy Dag 28 januari 2010 België
Naar aanleiding van de viering van de 4e Internationale Data Protection Day, organsieren een reeks maatschappelijke organisaties waaronder de Vrije Universiteit Brussel, en de Liga voor de Rechten van de Mens een reeks evenementen en activiteiten.
Denk Privacy, een artistieke wedstrijd voor Europese middelbare scholieren gericht op de bewustmaking van de fundamentele rechten van privacy en gegevensbescherming, gevolgd door een publieke, politieke debat over de huidige en toekomstige uitdagingen voor de persoonlijke levenssfeer in het Europees Parlement (gehouden in de middag van 28 januari);
– Een Pecha Kucha, met artistieke, academische, en activistische presentaties gericht op het onderwerp van technologie, privacy en sociale waarden (Brussel, Kaaitheater, 20-23u). Organisatie: Vrije Universiteit Brussel.
-Uitreiking van de European Civil Society Data Protection Award, gericht op het belonen van positieve initiatieven die bijdragen aan de zichtbaarheid en de doeltreffendheid van het recht op privacy en de bescherming van persoonsgegevens in Europa, de uitreikingsceremonie zal plaatsvinden tijdens een pauze van de Pecha Kucha (Kaaitheater, Brussel, 28 januari, tijdens de avond). Organisatie: Association Européenne pour la défense des Droits de l’Homme & European Digital Rights i.s.m. Vrije Universiteit Brussel
-Een party ‘Identiteit nog steeds onder controle?”. Georganiseerd door Liga voor de rechten van den Mens en de Lique des droits de l’homme i.s.m. Vrije Universiteit Brussel. Party met internationale Dubstep DJ’s waarop tegelijkertijd aandacht wordt besteed aan de vele mogelijkheden, voordelen en risico’s van security maatregelen en big brother problemen die aanwezig kunnen zijn en kunnen al dan niet duidelijk zijn voor het publiek oog (Botanique, Brussel, 22u tot laat).

Share