Categorieën
Mobiliteit People & Lifestyle

Rokers oep den MIVB begot!

‘De Wolf (MR) wil rookverbod in bushokjes’, lees ik enigzins verbaasd deze morgen.

Neemt deze brave heer ooit zelf het openbaar vervoer?

Niet alleen de lentekriebels nemen toe, het schuchter terugkomende zonnetje doet ook de ietwat minder gegoeden weer naar buiten komen. Met een half verborgen instrument (er hangt dan ook links een rechts een bordje het niet te doen) kruipen ze de metro op, hoe vol die ook mag zijn.

De roker dan weer, is ondertussen meer gewoonte in sommige haltes, als uitzondering. In mijn eigen halte krijg ik er 2 op 3 in de morgendstond wel eens eentje op hetzelfde tijdstip als mij (en niet eens 2 keer dezelfde!). Ooit stond er een MIVB persoon met bijhorend pakje op 2 meter. Ik klampte hem er over aan. Hij gaf me een grimas en zei dat dat niet tot zijn taken behoorde, maar ik hem er wel zelf mocht op attent maken en er bij ‘ambras’ hij wel mocht tussenkomen. Netjes.

Als roken in een gesloten station (uitgezonderd dan waar de metro doorrijdt) al zo snel door de vingers wordt gezien, rekening houdend dat in die stations dan nog camera’s hangen, vraag ik me af waar deze brave man zijn designer drugs koopt. Het moet erg straf spul zijn.

http://www.brusselnieuws.be/artikels/politiek/de-wolf-mr-wil-rokersverbod-in-bushokjes

Share