Categorieën
BrusselBlogt.be

Waar ga ik de finale van het WK (kunnen) zien ?

Na 4 weken WK -drukte wenkt zondag de finale. Wie er ook wint, nu al is zeker dat de trappen van de Beurs zondagavond rond 23 uur ofwel zwaar oranje, ofwel geel-rood zullen kleuren.

Vraag is dan waar je als voetbalsupporter het best gaat kijken in Brussel.

Er zijn veel mogelijkheden. Als neutrale toeschouwer die een enigszins neutrale ambiance zoekt, kan je terecht in één van de Ierse pubs, O’Reilly’s aan de Beurs, Celtica, of in de Schumanwijk Wild Geese, Old Oak, de sportbar Fatboys op het Luxemburgplein. Daar staat altijd wel een groot scherm binnen en buiten.
De neutrale toeschouwer kan ook terecht in de Kafka aan de Beurs, waar al het hele WK een groot scherm staat, en waar het best te doen is qua volk ( misschien na deze blog niet meer ).
Voor de « Hup Holland Hup » populatie is café Depot naast de Beursschouwburg dé verzamelplaats bij uitstek. Muziek van Guus Meeuwis knalt daar uit de boxen, en er is zelfs al eens een oranje Mercedes voor de deur geparkeerd.
Voor de fans van Spanje en de Spanjaarden zelf zijn de opties legio. Er zijn heel wat Spaanse cafés/restaurants in Sint-Gillis. Bijvoorbeeld Restaurant Turon in de Denemarkenstraat is een typisch WK-café, hoewel er geen groot scherm is, maar wel een typisch Spaanse ambiance. En meer in het centrum zal La Tentation ook wel de Place to be zijn.
De Metteko wordt ook gefrekwenteerd door voornamelijk Spaanssprekende voetbalfans, maar daar is de TV echt wel minuskuul, en het zal sowieso in elk café koppen lopen worden.
Vlaamse voetbalfans worden bij topmatchen nogal eens gesignaleerd in het Kapiteintje naast de Monk, en dat zal nu niet anders zijn.
Café Mezzo aan de Sint-Gorikshallen is tradioneel ook een topper in het WK-gebeuren. Daar staan zelfs twee grote schermen.
In elk geval kan je bij de populaire café-restaurants ( Turon, Kapiteintje ) beter op voorhand een tafel reserveren.
Wie nog gouden tips heeft, gelieve een comment posten op deze blog.

Share